matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
xyz:
Wskaz rownanie prostej przechodzacej przez punkty (1,−6) i rownoleglej do prostej y= − 5x+9
10 lut 22:09
kachamacha:
y=−5x+b −6=−5*1+b b=−1 zatem jest to funkcja y=−5x−1
10 lut 22:10
xyz:
Dzięki
10 lut 22:16