matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???
Hania:
Mikolaj, ktory stoi wieczorem 3m od latarnii, rzuca cien o dlugosci 1m. Mikolaj ma 1,6 m wzrostu. Ile wynosi wysokosc latarni
10 lut 21:42
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/13195.html
10 lut 21:45
Niunia85:
to chyba o to chodzi
L
1,6
=
3+1
1
L=4*1,6=6,4m
10 lut 21:46