;)
krysia: Liczba a =log7 49−2 log2 √2 Wynika z tego ze ?
a) a<0
b) 0<a<1
c) a=1
d) a>1
10 lut 21:33
Eta:
a= 2 − 1= ......
10 lut 21:38
krysia: no 1 to a=1 tak
10 lut 21:39
Eta:
no tak
10 lut 21:42
beata: Jeśli kąt jest kątem ostrym i sinus α cos α = 1/7 to suma sinusa α +cosinus α jest równa
14 gru 19:43
aniabb:
(sinα+cosα)2 = 1+1/7 = 8/7
sinα+cosα=√8/7
14 gru 19:45
aniabb: zjadłam 2

sinα+cosα =
√9/7
14 gru 19:46
14 gru 19:47
Eta:
sin
2α+cos
2α=1 ⇒ (sinα+cosα)
2−2sinα*cosα=1
| | 2 | | 9 | |
(sinα+cosα)2= 1 + |
| = |
| |
| | 7 | | 7 | |
14 gru 19:50