matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrag/kwadrat
Hania:
jaka dlugosc ma promien okregu wpisanego w kwadrat o przekatnej d=6
?
10 lut 21:32
Eta:
d= a
√
2
a= 3
√
2
1
r=
a =....
2
10 lut 21:35
Hania:
skad mamy a?
10 lut 21:38
dero2005:
a =
d
√
2
2
=
6
√
2
2
= 3
√
2
r =
a
2
=
3
2
√
2
10 lut 21:39