;)
marika: | | 1 | |
Liczba ( |
| )−1*36*27 do jednej trzciej jest rowna? |
| | 3 | |
tam przy jednej trzeciej ma byc podniesione do −1
10 lut 21:28
Michał: 38
10 lut 21:30
krysia: a nie czasem 3 do 2 i do 4?
10 lut 21:35
marika: nie mam takiej odpowiedzi
10 lut 21:36
marika: moze 3*38?
10 lut 21:38
dero2005:
(13)−1*36*27 = 31*36*33 = 31+6+3 = 310
10 lut 21:43
marika: mam takie odpowiedi:
a)32*34
b)34+34
c)3*38
d) i to co krysia napisala
10 lut 21:47
Mila: 3*36*3(3)1/3=3*36*3=38 można to przedstawić jako (34)2 albo (32)4
10 lut 21:57
marika: w takim razie a
10 lut 21:58
Mila: Nie a przy mnożeniu potęgi dodajesz 32*34=36
10 lut 21:59
marika: sory d
10 lut 21:59
Mila: Tak.
10 lut 22:01