| 1 | 1 | 8√3 | 8√3 | 4√3 | ||||||
x= | h= | * | = | = | ||||||
| 3 | 3 | 2 | 6 | 3 |
| x | ||
ctgα= | ||
| H |
| ||||||||
1= | ||||||||
| H |
| 4√3 | ||
H= | ||
| 3 |
| 48 | 48 | 96 | ||||
a2=H2+x2= | + | = | ||||
| 9 | 9 | 9 |
| 4√6 | ||
a= | ||
| 3 |
| 1 | 1 | 4√3 | 16*4*3 | 192 | 1 | |||||||
V= | PpH= | *16√3* | = | = | =21 | |||||||
| 3 | 3 | 3 | 9 | 9 | 3 |
| 1 | 4√6 | 48√18 | ||||
PPC=PP+3PB=16√3+3* | *8* | =16√3+ | = | |||
| 2 | 3 | 3 |
| 144√2 | ||
=16√3+ | =16√3+48√2 | |
| 3 |
α = 45o,
| 1 | 8 | 4 | 4 | |||||
r = | *8√3, H = r = | √3 = | √3, h = r√2 = | √6 | ||||
| 6 | 6 | 3 | 3 |
| 1 | 1 | 4 | 64 | |||||
Objętość V = | * | *82√3* | √3 = | |||||
| 3 | 4 | 3 | 3 |
| 1 | 1 | 4 | ||||
Pole powierzchni całkowitej P = | *82√3 + 3* | *8* | √6 = 16√3 + 16√6 | |||
| 4 | 2 | 3 |