matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb
Hania:
przekatne rombu maja dlugosc 6 i 8 cm. ile wynosi wysokosc tego rombu?
10 lut 21:13
Michał:
3
2
+4
2
=a
2
a
2
=25 a=5
6*8
P=
=24
2
P=ah 24=5h
24
h=
5
10 lut 21:26