matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potrzebuję policzyć tą granicę, pomocy.
Tom:
lim x−> 0+ e
(
1/x)−1/e
(
1/x)+1
10 lut 21:11
Basia:
e
1
x
−1
lim
x→0
+
=
de l'H.
e
1
x
+1
1
−
*e
1
x
x
2
lim
x→0
+
= lim
x→0
+
1 = 1
1
−
*e
1
x
x
2
11 lut 04:28