trojkat
Hania: W pewnym trojkacie prostokatnym boki maja dlugosci 3, 4 i 5 cm. w trojkacie do niego podobnym
najdluzszy bok ma dlugosc 2,5 cm. ile wynosi pole drugiego trojkata?
10 lut 20:59
Niunia85:
P=ab=2*1,5=3cm
2
10 lut 21:05
Eta:
Δ
1(ABC) ~Δ
2(A
'B
'C
') w skali k >0
| P(ΔABC) | |
| = k2=4
|
| P2(ΔA"B'C') | |
P
1(ΔABC)= .......... = 6 cm
2
P
2(ΔA
'B
'C
') = .......
10 lut 21:05
10 lut 21:07
Hania: w odpowiedziach mam 1,5 .....
10 lut 21:08
Niunia85: tak jak Eta napisała zjadłam 1/2
10 lut 21:09
Eta:
No i tak będzie
Niunia ........... błędnie napisała wzór na pole trójkąta !
10 lut 21:10
Hania: ahaaa.

dziekuje
10 lut 21:11