zadania na ułamkach
szame13: mógłby ktoś mi to rozwiązać
(trzy do potęgi jedna trzecia razy dwadzieścia siedem do potęgi dwie trzecie i razy trzy do
potęgi minus dwa)to wszystko jeszcze do potęgi minus trzy czwarte
10 lut 19:29
ICSP: Napisz to jakoś normalniej. Na lewo od okna pisania masz przykłady.
10 lut 19:41
Mila: (3
1/3*27
2/3*3
−2)
−3/4 a
−1`=1/a
a
2/3=
3√a2
10 lut 19:53
szame13: ( 3 do potęgi 1/3 *27 do potęgi 2/3 * 3 do potęgi −2)i do potęgi −3/4
10 lut 19:54
Mila: 27=33
272/3=(33)2/3 ( an)m=an*m
spróbuj zrobić
10 lut 20:08