matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczy wymierne
help ;p;p:
Znajdź liczbę wymierną x oraz niewymierną y spełniające warunki: 1/6 < x <1/5 3< y <4 Zapisz w najprostrzej postaci x/y
10 lut 19:27
math:
np. x=
11
30
np. y=
√
12
11
30
*
√
12
x
y
=
=
11
360
√
12
12
10 lut 21:16