matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie długości boków trójkata
Andy:
Proszę o pomoc do następującego zadania z geometrii: Pole trójkąta prostokątnego jest równe 24cm
2
,a obwód 24cm.Oblicz długości boków tego trójkata.
10 lut 18:30
kachamacha:
ab
=24
2
a+b+c=24 a
2
+b
2
=c
2
10 lut 18:33