matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile to?
zakłopotana:
√
2
x
=2 Ile wynosi x
10 lut 17:40
kachamacha:
2
10 lut 17:41
Mila:
√
2
=2
1/2
√
2
x
=(2
1/2
)
x
=2
x/2
2
x
2
=2 2
x
2
=2
1
x
=1
2
x=2
10 lut 19:10