matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość parametru m.
Kacper:
Dla jakiej wartości m punkty A = (1; 4), B = (3; 1) i C = (0; m) są wierzchołkami trójkąta prostokątnego?
10 lut 17:34
smmileey:
Skorzystaj ze wzorów na długość odcinków w układzie w współrzędnym.
10 lut 17:36