sinusy cosinusy
Mmmm: witam, mam zrobione to zadanko, ale mam male watpliwosci i chcialabym, aby ktos jeszcze to
obliczyl:
3sin30 − 2cos45 + 4tg60=

3x1/2 − 2 x
√2/2 + 4 x
√3 =
10 lut 17:31
Mmmm: aha i czy 1 + 3 √3 = 4√3 czy po prostu 1 + 3 √3
10 lut 17:33
zakłopotana: 1+ 3√3 to poprosty 1 +3√3
Nie da sie tego dodac
10 lut 17:35
Mmmm: no wlasnie tak myslalam, bo przytargalam ze szkoly zeszyt i zle na tablicy zrobili, a ja
bezmyslnie przepisalam i teraz mi wlasnie nie gra

dzieki
10 lut 17:36
Mmmm: halo czy ktos mi pomoze?
10 lut 17:46
zakłopotana: 1,5+4√2/2+4√3=1,5+2√2+4√3
10 lut 17:49
zakłopotana: yyy zamiast 1,5 ma byc 3/4
10 lut 17:49
zakłopotana: lee nie....zle patrzylam
10 lut 17:50
zakłopotana: licze od nowa:
3x1/2−2x
√2/2+4x
√3= 1,5−
√2+4
√3
tak jest ok
10 lut 17:52