matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź cosinus kąta.
Koguś:
Dane są trzy punkty A,B,C będące wierzchołkami trójkąta. Wiedząc, że A=(1;−2), B=(2;4), C=(0;3), znajdź kąt pomiędzy środkowymi tego trójkąta poprowadzonymi z wierzchołków A i C.
10 lut 17:30