PROSZE O SZYBKIE ROZMWIZANIE
ANNA: 1.. Miejscami zerowymi funkcji f(x) = 2x2 + bx +c są liczby 3 i −1. Wyznacz parametry b i c
2. Wykres funkcji y = ax + b przechodzi przez 1,2 i 4 ćwiartkę układu współrzędnych. Jakie są
znaczki liczb a i b.
3. Funkcja f przyporządkowuję każdej liczbie x należącej do zbiory {1/2, 1, √2,2 4, 8} liczbę
log2x. Sporządź tabele wartości funkcji f.
10 lut 13:27
M: 3.
1/2 : −1
1 : 0
√2 : 1/2
2 : 1
4: 2
8 : 3
10 lut 13:32
M: 2. a<0 i b>0
10 lut 13:34
M: 1.
uklad rownan
2x2+bx+c
18+3b+c
2−b+c
18+3b+c
6−3b+3c
−24=4c
c=−6
2−b−6
b=−4
10 lut 13:41