matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
jolanta od szochy:
Cena towaru obnizono najpierw o 30% a nastepnie o 20%. cene towarow obnizono o A.50% B.60% C.56% D.44%
10 lut 13:16
ANNA:
100% x 30% = 30 70 x 20% = 14 30+14=44 Odp. D
10 lut 13:24
M:
0,8*70x= 56 100−56=44
10 lut 13:24