matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile punktów wspólnych ma okrąg x^2 + y^2 = 4 i prosta x-1 = 0?
paulina:
Ile punktów wspólnych ma okrąg x
2
+ y
2
= 4 i prosta x−1 = 0?
10 lut 13:00
TOmek:
x=1 1+y
2
=4 y=
√
3
v −
√
3
dla
√
3
liczysz x v dla −
√
3
liczysz x i masz 2 punkty wspolne
10 lut 13:22