Prosze o rozwiażanie wszystkich zadań
ANNA: 1. Funkcja f przyporządkowuję każdej liczbie x należącej do zbiory {1/2, 1, √2,2 4, 8} liczbę
log2x. Sporządź tabele wartości funkcji f.
2. Zapisz wzór funkcji f(x)=I3x−12I−Ix+2I bez symbolu wartości bezwzględnej,jeśli wiadomo, że
dziedziną tej funkcji jest przedział (−2,4)
3. Narysuj wykres funkcji f(x)=(1/3)x − 3. Podaj jej miejsce zerowe.
4. Miejscami zerowymi funkcji f(x) = 2x2 + bx +c są liczby 3 i −1. Wyznacz parametry b i c
5. Wykres funkcji y = ax + b przechodzi przez 1,2 i 4 ćwiartkę układu współrzędnych. Jakie są
znaczki liczb a i b.
10 lut 12:06
uhu: 2. −(3x−12) − (x+2) = y
−3x+12−x−2= y
−4x+10=y
3. 0=18+3b+c
0=2−b+c
b=2+c
0=18+6+3c+c
c= −8
b= −6
10 lut 12:19