matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
paulina:
Liczba x > 0 stanowi 150% liczby y. Wówczas: A. x−y=0.5y B.x−y = 0.5x C. y−x = 0.5y D. y−x = 0.5x
10 lut 11:04
Eta:
x= 150%y = 1,5y odp:A) bo x−y= 0,5y => x= 1y+0,5y= 1,5y
10 lut 14:57