dziwna granica
graniczny: Mam problem z granica... szczerze widze taka pierwszy raz a mianowicie
lim n2ln 4n24n2+1
oczywiscie n dazy do nieskonczonosci
10 lut 10:27
graniczny: i nikt nie wie ?
10 lut 10:43
graniczny: zupelnie nikt ?
10 lut 10:48
Jacek:
Wie wielu, ale bazgrolisz i nie widać wyraźnie co napisałeś. Zapisz swoje zadanie stosując
dużą literkę U przy pisaniu ulamków
10 lut 10:48
10 lut 10:54
graniczny: no i n dazy do nieskonczonosci
10 lut 10:54
graniczny: i jak ?
10 lut 10:57
graniczny: chyba jednak nikt nie wie
10 lut 11:09
Trivial:
Tak, nikt nie wie!!
10 lut 11:17
Trivial:
| | 4n2 | | −1 | | −n2 | | 1 | |
lim n2ln |
| =lim ln(1+ |
| )n2=lim ln exp( |
| )=− |
| . |
| | 4n2+1 | | 4n2+1 | | 4n2+1 | | 4 | |
10 lut 11:21
graniczny: jednak wiesz

a to exp to jest e do czegos tak ?
10 lut 11:22
Trivial: Tak, to e do potęgi, bo zapis skomplikowanych potęg jest tutaj nieczytelny.
10 lut 11:25