matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
marika:
Z urny zawierająCej 5 kul białych, 3 czarne i 2 czerwone losujemy jedną kulę. Prawdopodobienstwo tego , ze wylosowana kula nie będzie czerwona wynosi:
9 lut 23:40
robinka:
Ω=10 A=8
8
P(A)=
=0,8
10
9 lut 23:41