matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,,,,
beta:
1
Proste kx − y − 1=0 i 2x+y+
=0 nie mają punktow wspolnych dla:
2
9 lut 23:26
robinka:
y=kx−1 y=−2x−0.5 kx−1=−2x−0.5 kx+2x=0.5 x(k+2)=0.5 k=−2
10 lut 00:09