matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
......
beta:
Kąt ostry rombu ma miarę 30", a jego bok ma długość 4 . Pole tego rombu jest rowne:
9 lut 23:22
Niunia85:
1
P=a
2
sinα=4
2
sin30=16*
=8
2
9 lut 23:30
ICSP:
P = a
2
sinα
9 lut 23:31