matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
Tomek:
boki trójkąta mają długości 10 i 6, a kątmiędzy nimi ma miarę 120 . wyznacz długość środkowej opuszczonej na trzeci bok tego trójkąta... pomocy
9 lut 23:09
Tomek:
pomoże ktoś
9 lut 23:18
Eta:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodkowa_tr%C3%B3jk%C4%85ta
z tw. cosinusów c
2
= a
2
+b
2
−2ab*cos120
o
c=....... d=.......
9 lut 23:28