matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekatna
Angela:
jeśli przekątna kwadratu ma długość 2
√
5
to jego bok jest równy. Proszę o obliczenia.
9 lut 22:47
kachamacha:
a
√
2
=2
√
5
2
√
5
a=
=
√
10
√
2
9 lut 22:49
robinka:
2
√
5
=a
√
2
oblicz
9 lut 22:49
Angela:
a mozna cos jasniej
9 lut 22:52