matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Desperat:
gdyby średnią prędkość pociągu zwiększyć o 9km/h , to czas przejazdu na dystansie 180 km skróciłby się o 40 minut. oblicz prędkość tego pociągu
9 lut 21:48
Eta:
2
40 min=
h
3
v, t >0 v*t= 180 (v+9)(t −
2
3
)= 180 rozwiąż ten układ .......
9 lut 21:56