matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
nick:
√
3
n+
√
3
+1=?
9 lut 21:32
nick:
1 i
√
3
nie można dodać prawda? tak musi zostać
9 lut 21:34
dolcze:
√
3
(n+1)=−1
−1
(n+1)=
√
3
usuwamy niewymierność z mianownika
−
√
3
(n+1)=
3
3−
√
3
n=
3
9 lut 21:35
nick:
nie było potrzebne ale dzięki
9 lut 21:37