matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
ziga:
1
Funkcja kwadratowa f przyjmuje najwieksza wartosc równa 3
, a zbiorem rozwiazan
5
nierownosci f(x)>0 jest przedzial (−5,3).Wyznacz wzor funkcji f w postaci ogolnej.
9 lut 21:12
Bogdan:
Ile tu danych
aż za dużo. Miejsca zerowe:x
1
= −5, x
2
= 3,
16
Współrzędne wierzchołka paraboli: x
w
= −1, y
w
=
5
9 lut 21:15
ziga:
czy to juz wszystko?
9 lut 21:22