matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
dzoli:
Jezeli punkt S(2,0)jest srodkiem odcinka o koncach A(3,4) i B to: a) B(1,4) b) B(3,2) c) B(5,4) d) B(1,−4)
9 lut 20:51
włóczykij:
oczywiście odp d)
9 lut 20:59
Mila:
x
A
+x
B
x
śr
=
2
2x
śr
=x
A
+x
B
2
x
Sr−x
A
=x
B
2*2−3=1 podobnie y
9 lut 21:03