Jak rozwiązać to ?
sivard18: Witam serdecznie i proszę od razu o pomoc kogoś

Prosze o szczegółowe omówienie, bo ciemny
jestem z tego działu.
1. Dane są zdarzenia A, B ⊂ Ω. Wiadomo, że P( A∪B) = 0,5 i P(A) = P(A∩B) = 1/3. Oblicz P(B) ,
P(B−A)
2. Dane są dwa zdarzenia A, B⊂ Ω takie, że P(A') = 0,69 i P(B') = 0,3. Czy zdarzenia A i B się
wykluczają? Odp. uzasadnij.
3. O pewnym zdarzeniu A ⊂ Ω wiadomo, że P(A') ≥ 0,9. Wykaż, że dla dowolnego zdarzenia B ⊂ Ω
zachodzi nierowność. P(A ∩ B) < 0,2.
4. Dane są zdarzenia A, B ⊂ Ω. Wiadomo, że P(A') = 0,83 i P(B') = 0,88 oraz P(A∩B) = 0,04.
Oblicz P(A∪B), P((A∪B)−A), P(A∩B')
Z góry dziekuje