matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Agata:
granica ciągu
n
a
n
=(
)
n
/
4
n+1
9 lut 20:40
Agata:
pomoże ktoś?
9 lut 22:56
Agata:
a jeszcze coś takiego mam i też nie wiem jak to zrobić:
cosx−1
lim
, a wie ktoś ile w ogóle wynosi granica sinx i cosx?
sinx
x−>o
+
9 lut 22:57
robinka:
0
0
−sinx
=0
cosx
9 lut 22:59
Trivial:
−1
−n
lim a
n
= lim (1 +
)
n/4
= lim exp(
) = e
−1/4
.
n+1
4n+4
9 lut 23:01
Agata:
to sinx=0 i cosx=0?
9 lut 23:01