Bardzo prpszę o pomoc
Desperat: Rozwiąż równanie
a) 3x+22x−5=0
b) 7x=1
c) 32x+1=2
d) 2x−1x+2={x+5}{3x−1}
e) 3x+5+2={5x−2}{x−2}
f) x2+1x−1+{x−5}{x2−1}+{1}{x+1}=0
9 lut 20:40
ba: 7x=1 to przegięcie
9 lut 20:46
JOGI: a) pomnóż przez mianownik obie strony a póżniej przenieś liczbe 2 na druga strone równania. Na
koncu podziel przez 3
9 lut 20:47
ICSP: Najpierw ustal dziedzinę.
9 lut 20:48
JOGI: b) pomnóż przez x obie strony i po lewej ci sie skróci
9 lut 20:48
Desperat: napeno tak

i t do każdego podobnie
9 lut 20:59
aa: na początku ustal dziedzinę, potem musisz sie pozbyć mianownika
9 lut 21:02
Desperat: Ok, dzięki..mam nadzieję że sobie poradzę.
9 lut 21:11
Pawel: πππβγ
10 lut 21:05