chyba coś z ciągów :) za pomoc bardzo dziękuję
mk: znajdź sumę trzydziestu kolejnych liczb będących wielokrotnościami 9 ( zaczynając od 9)
9 lut 20:23
ICSP: a
1 = 9
r = 9
a
30 =

s
30 =
9 lut 20:29
ICSP: Wspomnę że to ciąg arytmetyczny.
9 lut 20:30
bart: 9, 18, 27...270
a
1=9
a
30=270
| | a1+a30 | |
Sn= |
| *n sprobuj |
| | 2 | |
9 lut 20:30
kachamacha: a1=9
r=9
n=30
wzór na sumę ciągu arytmetycznego
a30 musisz odnaleźć i potem podstawić do wzoru na sumę
9 lut 20:30
kachamacha: pozdrawiam
ICSP
9 lut 20:31
bart: moje jest najdokladniejsze i najbardziej przejrzyste

zapewne z mojego skorzysta
9 lut 20:32
ICSP: Witam bart oraz kachamacha
9 lut 20:32
ICSP: Moje było pierwsze i zapewne spróbuje z moim.
9 lut 20:33
bart: co Ty ryjesz

elo
9 lut 20:33
kachamacha: eee tam −z mojego−bo ostatnie−najświeższe
9 lut 20:33
amisz: no co jak co ale ja myślę ze to ciąg geometryczny
9 lut 20:35
ICSP: 9 , 9 *2 1 9 * 3 , 9 * 4. Jakie byłoby q twoim zdaniem?
9 lut 20:36
ICSP: ta jedynka to przecinek
9 lut 20:36
amisz: o jej jak dobrze ze to nie jest lekcja matematyki
9 lut 20:39
mk: proszę się tu bezczelnie nie naśmiewać

dzięki mimo wszystko.
9 lut 20:46
mk: proszę się tu bezczelnie nie naśmiewać

dzięki mimo wszystko.
9 lut 20:47