matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc
Desperat:
Wyznacz dzziedzinę, zbiór wartosci, miejsce zerowe i przedziały monotonicznosci funkcji.. a) f(x)=
12
x−4
+5 b) f(x)=
3
5−x
+2 c) f(x)=
−7
x+2
−1 d) f(x)=
1
x+5
−7
9 lut 20:22