matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie dot. monotoniczności funkcji
Zuzi:
Udowodnij, że funkcja y=
x+2
x−1
jest malejąca w przedziale (−nieskończoność;1)
9 lut 18:15
M:
1 kwi 19:43
M:
5 cze 09:46
:
1(x−1)−(x+2)1
−3
f'=
=
(x−1)
2
(x−1)
2
5 cze 09:50