matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
fuks:
Rozwiąż
√
3
sinx=
2
xε<−π;2π>
π
obliczyłam więc, że sinx=sin
ale nie wiem co dalej
3
9 lut 17:34
wow:
π
wiem że pierwsze rozwiązanie będzie równe x
1
=
+2kπ kεC ale nie wiem jak obliczyć drugi
3
9 lut 17:52
wow:
pomóżcie
9 lut 18:13
wow:
może mi ktoś wytłumaczyć to zagadnienie
9 lut 19:38
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1570.html
9 lut 19:39
wow:
Dziękuję
już rozumiem
9 lut 19:45