matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Bazik:
Oblicz wyrazy a
1
i a
1
0 oraz sume S
1
0 ciagu arytmetycznego: A) a
4
=6 i a
8
=14 Wyszło mi że: a
1
=0 a r=2 jak obliczyć a
1
0
9 lut 17:11
Pentium:
chyba tak: a
10
=a
8
+2r
9 lut 17:54
Bazik:
już mam a
1
0
=a
1
+9r
9 lut 18:15