całki
POMÓŻCIE! zd na egzamin: Oblicz pole obszaru ograniczonego przez y= x+1 i y= −x2 + x +2
9 lut 16:55
jo: Pierwsze znajdź punkty przecięcia tych wykresów. Rzędne tych punktów będą Ci potrzebne gdyż
będą one granicami całki.
9 lut 17:40
jo: Liczysz może przypadkiem?
9 lut 17:50
Bogdan:
Nieprawda, że rzędne będą granicami całki
9 lut 18:04
jo: A więc jak to było? Chyba będe musiała nadrobić zaległości...
9 lut 18:07
jo: Aaa, jaki bezsens... myślę o jednym a piszę coś innego... Oczywiście o odciętą mi chodziło! Coś
dzisiaj sporo osób jest w 'niedyspozycji'...
9 lut 18:15
Bogdan:
Rada: "znajdź punkty przecięcia tych wykresów" jest prawidłowa. Nie rzędne jednak, ale odcięte
tych punktów są potrzebne.
9 lut 18:17
POMÓŻCIE! zd na egzamin: ok ja nie mam pojęcia jak to zrobić. Jakieś rady?
9 lut 18:51
jo: Co?
Układ podanych dwóch równań pierwsze rozwiązujesz gdyż potrzebne są ODCIETE punktów wspólnych
tych dwóch wykresów.
9 lut 18:52
POMÓŻCIE! zd na egzamin: x= 1 i x=−1
i teraz całka ograniczona od −1 do 1?
9 lut 19:03
jo: Tak.
9 lut 19:07
jo: Teraz wystarczy obliczyć całkę w tych granicach z...:
∫[f(x)−g(x)]dx, gdzie f(x)=−x2+x+2 g(x)=x+1
9 lut 19:09