Całkowanie przed podstawienie
Karolina: ∫cos(3x−1)dx
nie wiem jak podstawić, proszę o pomoc
9 lut 14:38
Trivial:
Tu nic się nie podstawia.
| | sin(3x−1) | |
∫cos(3x−1)dx = |
| + c. |
| | 3 | |
9 lut 15:22
Trivial: Chyba, że bardzo chcesz. Jeśli tak, to podstaw sobie t = 3x−1.
9 lut 15:23
Karolina: a co podstawic za cosinus?
Mam rozwiązać ten przykład własnie metodą podstawienia i nie mam pojęcia jak go zrobić, czy
mógłbys mi to rozpisać? Dziękuję z góry
9 lut 23:48
Trivial: Nic nie trzeba podstawiać za cosinus. Podstaw t = 3x−1 i zobacz co się stanie.
9 lut 23:49