matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
Olgierd:
Napisz równania stycznych do paraboli y=−x
2
+5x−4 w jej miejscach zerowych
9 lut 13:53
M:
1 kwi 19:44
M:
5 cze 06:00
:
y=−(x−1)(x−4) y'=−2x+5 s
1
: y−0=(−2*1+5)(x−1) s
2
: y−0=(−2*4+5)(x−4)
5 cze 09:38