matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż tożsamość
bernikla:
1
1
1
=
−
*ctgx
1+cosx
sin
2
x
sinx
9 lut 12:53
Godzio:
1
1
cosx
1 − cosx
1 − cosx
P =
−
*
=
=
=
sin
2
x
sinx
sinx
sin
2
x
1 − cos
2
x
1 − cosx
=
(1 − cosx)(1 + cosx)
9 lut 12:54
bernikla:
sinx
1−cosx
=
1+cosx
sinx
9 lut 13:13
bernikla:
?
9 lut 13:29