Pochodna
Konik_90: Może ktoś zerknąć:
g(t)=e
√t2+1
| | t | | √t2−1 | | √t2−1 | |
({√t2+1})' = 12√t2+1 *2t = |
| * |
| = |
| |
| | √t2+1 | | √t2−1 | | t−1 | |
g'(t)=e
y
9 lut 10:15
jo: Teraz sobie sprawdź czy wyszło Ci to samo co mi...
9 lut 10:29
Konik_90: Niestety tak mi nie wyszło.
Dobiją mnie te pochodne
9 lut 10:42
Konik_90: Rozumiem, że Ty to tak policzyłeś:
| | 1 | |
g'(t)= e√t2+1 * |
| *2t |
| | 2√t2+1 | |
9 lut 10:46
jo: Tak, tak to policzyłam
9 lut 11:18
Konik_90: soki policzyłaś

dalej to trzeba niewymierność usuwać z mianownika czy można to tak zostawić?
9 lut 11:22
jo: Myślę że można zostawić, to chyba zależy od wykładowcy
9 lut 11:32