matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zmienna losowa X przyjmuje wartosc x1=-1, x2=1, x3=4 odpowiednio z prawdop
slavee:
Zmienna losowa X przyjmuje wartosc x1=−1, x2=1, x3=4 odpowiednio z prawdopodobienstwami p1=
1
5
, p2=
3
5
, p3=
1
5
. Okresl dystrybuante zmiennej losowej X
9 lut 01:15