?
Mat: mamy wykres funkcji f(x)=2x
2 + 3x + 4 i mam go przesunac o wektor V = [0, 3]. Oraz wyznaczyc
wzor funkcji po przesunieciu.
prosilbym o wytlumaczenie
9 lut 00:51
Mat: pomoze ktos ?
9 lut 01:06
Jack:
zamień swoją funkcję na postać kanoniczną. Łatwiej będzie przesuwać...
9 lut 01:10
bart: o 3 w gore

c=7 wtedy

i ulozysz w uklady rownan zeby wiliczyc a i b
9 lut 01:11
Mat: bart moglbys mi napisac ten uklad rownan, a dalej na pewno juz polece
9 lut 01:25
Mat: pomoze ktos z tym ukladem rownan?
9 lut 01:45