matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
HARDSTYLE:
2x
4x
8x
1024x
rowziąż nierówność
+
+
+......+
≥4092
2x−3
2x−3
2x−3
2x−3
:
8 lut 23:31
HARDSTYLE:
pomoze ktos
?
8 lut 23:46
Godzio:
w liczniku masz ciąg geometryczny
3
D = R − {
}
2
a
1
= 2x q = 2 a
n
= 1024x = 2x * 2
n − 1
⇒ 2
n − 1
= 512 ⇒ 2
n − 1
= 2
9
⇒ n = 10
1 − q
n
S
n
= a
1
*
1 − q
Próbuj
8 lut 23:48
HARDSTYLE:
dzięki
9 lut 00:00