permutacje
reporter: Ile jest liczb czterocyfrowych podzielnych przez 5 , utworzonych z cyfr 2,3,4,5 jeśli cyfry nie
mogą się powtarzać ?
8 lut 23:20
kachamacha: 1*2*3*1=6
8 lut 23:24
reporter: dzięki
8 lut 23:27
kachamacha:
8 lut 23:28
reporter: mogę CI wysłac jeszcze jedno krótkie ?
8 lut 23:29
kachamacha: jak dam radę−to dawaj
8 lut 23:30
8 lut 23:31
kachamacha: a jakie to równania?
8 lut 23:33
joasia: trygonometryczne
8 lut 23:33
reporter: W biegu uczestniczy ośmiu sprinterów. Na ile sposobów mogą oni przekroczyć metę, jeśli
założymy, że wszyscy ukończą bieg ?
8 lut 23:34
kachamacha: joasia tu chodzi o to z sin?
8 lut 23:35
8 lut 23:36
joasia: | | 1 | |
tak, np.: sinx = − |
| kiedyś mi już pomogłes/as  mysle ze dla ciebie to pryszcz  mozesz |
| | 2 | |
tam zajrzec

?
8 lut 23:37
kachamacha: | | π | | π | |
x=− |
| +2kπ lub x=π+ |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
8 lut 23:42
joasia: A nie możesz tam odpisać i sprawdzić tamte posty?

czy dobrze zrobione bo nie chce tu śmiecić
komus
8 lut 23:44