dwumian newtona
Jarek: Oblicz:
| | | | | | | | | |
| + |
| + |
| + ... + |
| + |
| . |
| 20 | | 2 | | 22 | | 2n−1 | | 2n | |
________________________________________________________
może przydadzą się komuś wzory:
| | | | | | | | | | | |
1) (a + b)n= | an+ | an−1b+ | an−3b2+ ... + | abn−1+ | bn |
| | | | | | |
8 lut 22:21
Jarek: bardzo prosze o pomoc
8 lut 22:34
Godzio: Na końcu nie powinno być
| |
niby nic nie zmienia ale tak dla pewności |
| |
8 lut 22:38
8 lut 22:41
Godzio:
| | 1 | |
Skoro występuje tylko |
| i współczynniki rozwinięcia dwumianu to nie będzie nic innego |
| | 2 | |
jak:
| | 1 | | | | | | | | | |
( |
| +1)n = |
| + |
| +...+ |
| + |
| = |
| | 2 | | 2n | | 2n−1 | | 2 | | 20 | |
8 lut 22:43
Jarek: Dzieki wielkie
8 lut 22:49