matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ech:
4
2
√
5
niech x,y beda katami ostrymi. wiedzac,ze sinx+siny=
a cosx+cosy=
uzasadnij
3
3
ze x=y znalazlem
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=32&t=8663
ale nie rozumiem tego przejscia z 7 do 8 linijki
to mi wystarczy, zebyscie wytlumaczyli
8 lut 22:16
Godzio:
x + y
x + y
x + y
4cos
2
(
) = 4(1 − sin
2
) = 4 − 4sin
2
2
2
2
x + y
x + y
4 − 4sin
2
= 5sin
2
2
2
x+ y
9sin
2
= 4
2
8 lut 22:18
ech:
thx
8 lut 22:19